Szeszélyes időjárás jön Borsodban, néha 18-19 fok, máskor pedig kiadós csapadék

Megosztás

Hétfőn és kedden is számítsunk már visszatérő esőkre, de a keleti országrészben, megyénket is beleértve inkább a hét második felében lesznek komolyabb esőzések és erősebb széllökések. Nem lesz éppen kirándulóidő.

Fázni viszont nem fogunk, mert még az esős napokon is 10 fok felett alakulnak a nappali maximumok. Megragad egy ciklon felhőzete hazánk felett és ezért lesz részünk ilyen sok csapadékban a következő napokban. Ellentmondóak egyelőre az előrejelzések, de jelenleg úgy tűnik, BAZ megyében is a nyugati országrészhez hasonló, sok csapadékot hozó hétfő és kedd következik.

Csapadékos lesz a jövő hét első fele, nyugaton már hétfőn jelentős mennyiség eshet. (Előrejelzés a várható csapadékról)

Időkép.hu
Hungaromet

Nedvesebb levegő érkezik fölénk dél felől, ezért a jövő hét első felében esős, záporos időre kell készülni, sőt néhol megdörrenhet az ég. Hétfőn elszórtan várható eső, záporok, majd a Dunántúlon tartós, kiadós eső eshet. Márciusban a havi átlag 35 mm, nyugaton ennek több mint a fele már a hét első napán összegyűlhet.

A napokban a déli áramlással afrikai homok ért hazánk fölé, ami holnap még saras esőt okozhat. 

Kedden keleten több órára kisüthet a nap, de eső, zápor még többfelé várható, sőt egy-egy zivatar nem kizárt. Szerdán elszórtan még mindig esős, záporos marad az idő, de a csapadék súlypontja keletre helyeződik át a nyugati területekről. Hétfőn a dél, délkeleti szél lesz élénk a középső, keleti tájakon, délen pedig erős. Keddtől fokozatosan átfordul északnyugatira és többfelé lesz élénk, a Dunántúlon erős, néhol viharos. Hétfőn 10-18 fok várható, majd egy-két fokot lentebb mennek a maximumok.

Csütörtökön jóval több napsütés ígérkezik az előző napokhoz képest, és kevesebb eső.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek